Maaja Zelmini joogalaager (ja muu)

 Joogalaager 20. – 23. juulil 2023  Umbusis

 Jooga teel kulgedes on oluline leida enese jaoks üles see, mis toimib. Kui oled peale harjutamist lõdvestunum ja samas erksalt kohal, täis elujõudu ja elurõõmu, siis oledki õigel teel.

Selle aasta suvelaagris süüvime iseendasse läbi vanade, ajast – aega ajatute tarkuste, mida eelnevad inimpõlved on talletanud. Koos Andresega rändame aega enne meie ajaarvamist ja peale meie ajaarvamist – selgindades meelt läbi vanade tarkuste ja suure mahasiddha Padmasambhava eluloo. Vaatleme, kuidas teadmised on tihenenud sümboliteks idamaade kunstis koos Lehoga ja teeme ise kunsti koos Mari – Liisiga. Uurime ka tänapäeva teadmisi hormoonidest ja emotsioonidest koos teadlase Madisega. Õpime tegema mõnusat India peamassazi koos Kätliniga (massaaži tutvustus lisas). Maaja võtab teid hommikul kaasa Tiibeti jantrajooga võlumaailma – avastama vanimat joogalaadi, mis on inimkonnal ka juurteksti ja elava liinina alles. Õhtu joogaklassides lõdvestume läbi klassikalise jooga leebete harjutuste. Õpime tajuma oma peenemaid olekuid läbi hingamisharjutuste. Kõik algab iseendast, ehk nullide jada ees peab olema nr 1 , muidu on tulemuseks ikka null. Nagu ikka kulgevad jooga harjutused läbi keha, hingamise ja meeletasandi.

   Orienteeruv päevakava : 

       Neljapäev 20 juuli   17.00  Kohale jõudmine ja sisseseadmine

                                       18.00  Õhtusöök

                                       19.00 Joogalaagri avamine ja 9 puhastavat hingamist ( Maaja)

       Reede 21 juuli    8.00 Äratus

                                  8.30  Jooga ( Maaja)

                                 11.00  Söök

                                 12.00  Vaimne evolutsioon ( Andres)

                                 13.30  Koos mandala loomine ( Mari – Liis )

                                 15.30  Jooga  ( Maaja )

                                 16.30   Söök

                                 18.00   India pea massaz ( Kätlin )

       Laupäev 22 juuli      8.00  Äratus

                                       8.30  Jooga ( Maaja )

                                      11.00  Söök

                                      12.30  Hormoonid ja emotsioonid  ( Madis )

                                      15.00  Jooga ( Maaja)

                                      16.30  Söök

                                      18.00  Idamaade kunstist ja sümboolikast ( Leho )

                                                 Lõke, flöödikontsert … 🙂

       Pühapäev 23 juuli   8.00 Äratus

                                       8.30 Jooga ( Maaja )

                                      11.00 Söök

                                      12.00 Vaimne evolutsioon ( Andres )

                                                Joogatund ja laagri kokkuvõte ( Maaja )

                                      14.30 Söök

     Toimumiskoht: Umbusi budismi keskus https://umbusikeskus.wordpress.com/about/visioon/

 Osaluspanus koos söögi ja majutusega Umbusi keskuses 150 €, pensionärid/õpilased 115 €. Kui on majanduslikult raske aeg, siis katsume leida lahenduse ja raha ei tohiks olla takistuseks joogateel.

               Kui tuled autoga ja sul on vabu kohti, siis ole hea ja anna teada, nõnda saame kõik ilusasti kohale.

Oma osalemis soovist anna palun teada maaja.zelmin@gmail.com

                   Koha kursusel  tagab tagastamatu ettemaks 35 €  hiljemalt 18 juuliks ( ülejäänud 115 €/ 80 € sulas kohapeal )

                     Swedbank EE882200001104844323 Nele Rubis ( selgitusse joogalaager )

                    Samuti palume teada anda, kas soovid ööbida majas ( kohad piiratud ) või oma telgis   cnele_rubis@hotmail.com

       Juhendajad:

Maaja Zelmin Olen õpetanud joogat üle kolmekümne aasta  ja iga inimene on mulle õpetajaks, sest jooga on inimese jaoks, mitte vastupidi. Minu jaoks on jooga igas hetkes uus ja elav kogemus, et avastada, kes sa tegelikult oled – ühendudes oma sügavama olemusega, mis paraku argipäeva rööprähklemises kaotsi kipub minema. Aastatuhandete vältel kristalliseerunud tarkus on edukalt vastu pidanud ajaproovile ja olen õnnelik, et mul on olnud võimalus õppida vanimat, elava õpetusliinina jätkuvat ja Tiibetis 8 sajandist juurtekstina säilinud joogameetodit –  jantrajoogat otse allikast – Namkhai Norbu Rinpotselt ja tema õpilastelt Fabio Andricolt ja Laura Evangelistit. Olen tänulik  Kṛiṣṇamacarya õpetusliini õpetajatele, peenekoelise ja põhjaliku joogaõpetuse eest ja jätkan õppimist joogaterapeudiks, toetades samal ajal mentorina  uut õpetajate põlvkonda. Vaata rohkem  www.maajajooga.ee.

Andres Zelmin  Olen eluteel kulgeja,  võttes vastu, mis tuleb ja andes endast maailmale, mis võimalik. Olen olnud pikaaegne Namkhai Norbu Rinpotše õpilane ja õppinud Berkley  Nyingma Instituudis budistlikku filosoofiat, läbinud joogaõpetaja  200 RYT kursuse Soomes. Avastan jätkuvalt maailma ja olen tänulik selle eest, mis on.

Madis Listak Phd. Olen robootikateadlane ja praktiseerinud erinevaid jooga liike üle kümne aasta. Millega ma veel tegelen? Parandan maailma, rahuldan oma uudishimu ja tegelen hobidega. Sellel nädalavahetusel räägin teile, mida huvitavat olen avastanud kolme eelpool nimetatud tegevuse käigus.

   Leho Rubis   Maalikunstnik ja muusik  https://klassikaraadio.err.ee/1151330/folgialbum-leho-rubis-raagad-ja-peegeldused-2 

   Kätlin Tedre Olen Om Massaaž Tervise- ja Heaolu Keskuse asutaja ja massöör. Kõige olulisemaks pean oma teekonnal teiste aitamist ja massööritööst olen leidnud selleks ühe suurepärase väljundi. Oma teekonnal olen õppinud Eesti Massaaži- ja Teraapiakoolis, õppinud refleksoloogiat ja erinevaid tervendavaid meetodeid. Korraldan OM Massaazitubade- ja Massaazikooli tööd, teen massaazi, organiseerin koolitusi, kutsun välisõpetajaid loengutele, õpetan massööre. https://ommassaaz.ee/katlin-tedre/ Peamassaaži tutvustuse leiab siit: https://wordpress.com/page/umbusikeskus.wordpress.com/1203

Mari-Liis Laanemaa

Olen lõpetanud Eesti Kunstiakadeemias graafika eriala ja teinud 2 magistrikraadi, ühe kunsti ja teise haridusteaduste alal. Sügavam huvi mandalate vastu tekkis, õppides jaapani keelt ja kultuuri Eesti Humanitaarinstituudis. Olen Eesti Kunstnike Liidu ja Vabagraafikute Ühenduse liige ning teinud näitusi ja müünud oma kunsti üle 25 aasta. Elan Tallinnas, mul on tore mees ja 3 vahvat last.

Mandala